FAQ

Is iets nog niet helemaal duidelijk? Hier vind je alle info overzichtelijk op een rijtje!

Voor wie is de Energy Innovation Talks?

De Topsector Energie nodigt enthousiaste HBO en WO-studenten en Young Professionals met interesse in energie uit. Ben jij geïnteresseerd in (duurzame) energie? Dan is de Energy Innovation Talks iets voor jou! Inhoudelijke voorkennis in energie is een pré, maar niet noodzakelijk.

Hoe werkt de aanmeld- en selectieprocedure?

Meer informatie over de aanmelding voor 2018 volgt binnenkort.

Studenten en young professionals konden zich online aanmelden met hun motivatie om mee te doen. Op basis van de motivatie zijn er 48 uitgenodigd voor de Masterclass. Tijdens de Masterclass ontwikkelt elke deelnemer individueel zijn/haar eerste ideeën voor de 3 vraagstukken binnen de belangrijkste thema’s van de energiesector. Uit de 48 deelnemers worden er 24 deelnemers geselecteerd voor de Bootcamp om in teamverband een idee te ontwikkelen voor één van de 3 vraagstukken. De teams presenteren hun uiteindelijke idee op de Werkconferentie in de vorm van een Talk.

Schrijf ik me individueel in?

Ja, je schrijft je individueel in en wordt ook individueel geselecteerd voor de Masterclass. Na de Masterclass worden er 24 deelnemers geselecteerd voor de Bootcamp en worden de deelnemers ingedeeld in teams van vier personen. Samen met je team ontwikkel je je idee en geef je je Talk op de werkconferentie voor de Topsector Energie.

Wie organiseert de Talks?

De Energy Innovation Talks is een initiatief van de Topsector Energie, het Ministerie van Economische Zaken en de SER. De Talks worden georganiseerd SustainableMotion, de Young Energy Coalition en Community of Energy Top Talents.

De Topsector Energie is een samenwerking van het bedrijfsleven, kennisinstellingen, de overheid en maatschappelijke organisaties. Zij beschouwt zich als de drijvende kracht achter innovaties die nodig zijn voor de transitie naar een duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar energiesysteem.  Meer informatie over de Topsector Energie vind je op www.topsectorenergie.nl

Wat gebeurt er na de Energy Innovation Talks?

Om ervoor te zorgen dat deelnemers écht gehoord worden, zijn er een aantal garanties:

Gegarandeerd: De uitkomst van de Masterclass wordt meegenomen in de Energiedialoog. Gesprek met Topconsortia Kennis en Innovatie (TKI)

Top drie Talks: Geven hun Talk op het hoofdpodium van de Topsector Werkconferentie, gesprek met Topteam Topsector Energie, gesprek met Borgingscommissie Energieakkoord (SER BEA).

Winnende Talk: Persoonlijk gesprek met de Minister van EZ.

Moet ik deelnemen aan de Masterclass en Bootcamp?

Je kunt alleen een Talk houden op het podium van de Werkconferentie als je bij de Masterclass en Bootcamp bent geweest. Deze twee activiteiten zorgen ervoor dat jij bent klaargestoomd voor jouw Talk én dit is je kans om samen met een team jouw idee verder te ontwikkelen. Hou dus 16 juni, 29 en 30 september en natuurlijk 29 november vrij in je agenda.