Blogs

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de Energy Innovation Talks

Flextender wint editie 2017

Team Balans wint met het idee van de “Flextender” de Energy Innovation Talks 2017. Dat maakte de jury gister bekend tijdens de Werkconferentie van de Topsector Energy, waar de teams hun innovatieve ideeën presenteerden.

Met de Energy Innovation Talks (EIT) daagt de Topsector Energy de nieuwe generatie uit om innovatieve ideeën over de energietransitie te ontwikkelen. 24 geselecteerde studenten en young professionals werkten afgelopen maanden in interdisciplinaire teams aan 3 verschillende energievraagstukken. Het traject van de EIT bestond uit vier evenementdagen waar de deelnemers werden ondersteund met trainingen en workshops om met nieuwe innovatieve ideeën te komen.

Uiteindelijk presenteerden de 6 teams hun ideeën op de Werkconferentie van de Topsector Energie aan een jury met Paulien Herder, Ruud Koornstra en Max Aerts. De jury koos 3 teams om hun ideeën te pitchen op het hoofdpodium voor een volle zaal met energie-experts en daar werd het winnende team bekend gemaakt met hun vernieuwende oplossing: de Flextender.

Beoordelen op flexibiliteit
Met de Flextender adviseert team Balans de overheid om het tenderproces radicaal te veranderen door niet alleen naar de prijs per kWh te kijken, maar óók te beoordelen op het omgaan met flexibele energietoevoer. Hiermee komt het team met een baanbrekende oplossing voor het probleem van het fluctuerende aanbod van natuurlijke energiebronnen. Juryvoorzitter Paulien Herder is erg enthousiast over het idee: “We zien veel potentie in de Flextender. Wij denken dat deze oplossing al onmiddellijk innovatie voor het opslaan van energie kan stimuleren”

Het idee verder brengen
Net als vorig jaar gaan de deelnemers van deze editie verder in gesprek met belanghebbende om de ideeën ook daadwerkelijk te realiseren. Vorig jaar presenteerde het winnende team hun idee aan voormalig minister Kamp van Economisch Zaken. Dit jaar gaan de teams in gesprek met de TKI’s en het Topteam Topsector Energie en zet Energiecommissaris Ruud Koornstra zich in dat het winnende team met de juiste personen om tafel gaat. Kortom, de finale van de Energy Innovation Talks is het startschot om deze vernieuwde ideeën daadwerkelijk te realiseren en daarmee de energiesector en Nederland verder te helpen.

Meer weten? Neem contact met ons op via info@sustainablemotion.nl