Blogs

Jasper Fleers was in 2016 deelnemer aan de Energy Innovation Talks. Lees zijn ervaring en hoe deelname hem verder bracht in zijn carrière!

Jasper Fleers deelt zijn ervaring: “Onwijs gave kans”

Met zijn deelname aan de Energy Innovation Talks wilde Jasper Fleers zijn netwerk verbreden en zijn kennis over energievraagstukken verder ontwikkelen. En dat is zeker gelukt: “Vorig jaar heb ik de kans gekregen om mee te doen aan de Energy Innovation Talks. Dit was een onwijs gaaf traject waar ik niet alleen veel geleerd heb, maar ook vooral veel nieuwe mensen en ideeën heb leren kennen!”

Het ultieme doel van de challenge: studenten en Young Professionals de kans geven om direct aan de top van de energiesector hun stem te laten horen op de Werkconferentie Topsector Energie.

Voorafgaand aan de Werkconferentie, naam Jasper deel aan de andere onderdelen van de Energy Innovation Talks: hij gaf een overtuigende pitch tijdens de Masterclass en werkte met zijn team hun idee verder uit tijdens de tweedaagse Bootcamp.

Nieuw financieringsmechanisme: Klimaatfonds

Wat kan de overheid helpen om de juiste keuze te maken om te voldoen aan de strengere klimaateisen? Deze vraag werd gesteld bij het dilemma over ‘klimaat versus economie’. Jasper en zijn team vonden de oplossing hiervoor in een nieuw financieringsmechanisme, namelijk een klimaatfonds. Vooral het proces van het uitwerken van het idee was leerzaam: “Gedurende het gehele traject is de binding met de groep een stuk sterker geworden en zijn onze visies flink aangescherpt. Er werden brede ondersteunende activiteiten georganiseerd waardoor niet alleen mijn kennis, maar ik ook zelf als mens, een stuk verder ben gekomen.”

Gesprek met Topconsertia Kennis en Innovatie (TKI)

Na het Energy Innovation Talks-traject heeft Jasper met zijn team de mogelijkheid gekregen om hun idee met verschillende TKI’s te bespreken. Een unieke ervaring: “Het is onwijs gaaf om te horen hoe enthousiast er vanuit de TKI besturen is gereageerd en te merken hoe de ondersteuning die zij nog hebben gegeven ons goed heeft geholpen.”

Naast een leerzaam proces heeft Jasper ook nog goede connecties overgehouden bij Topsector Energie: “Dit zijn nieuwe interessante contacten geworden welke ik mag aanschrijven wanneer ik dit nodig acht.”

“Kortom, de Energy Innovation Talks heeft mij onwijs veel nieuwe connecties opgeleverd, heeft mij nieuwe inzichten gebracht en mij vooral verder gebracht als mens!”

Jasper Fleers was deelnemer bij de eerste editie van de Energy Innovation Talks in 2016. Hij is nu duurzaam ondernemer bij De Groene Lobby en is bezig met het verbinden van mens en ideeën om zo de transitie naar een duurzame wereld te versnellen.